Haber

ABD Başkanı Biden’ın İsrail’e ‘dur’ çağrısı: Ateşkes sinyali mi veriyor?

ABD Lideri Joe BidenAçıklamada, Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması için zaman tanınması amacıyla Gazze Şeridi’ndeki çatışmalara ‘duraklama’ çağrısında bulundu ancak tam ateşkes çağrısından kaçındı.

Biden‘nin açıklaması Minnesota’daki bir siyasi bağış toplama etkinliği sırasında kendisine karşı çıkan bir adamdan geldi ve şunları söyledi: Hemen ateşkes ilan etmenizi istiyorumBunu, şunu söyleyen bir protestocuya yanıt olarak yaptı:

Biraz ara vermemiz gerektiğini düşünüyorum” o cevapladı Biden, ” Duraklatma mahkumların dışarı çıkması için zaman vermek anlamına geliyordu.r” diye ekledi.

İnsanların ne hissettiğini anladığını söyleyerek BidenO devam etti: ” Bu durum İsrailliler için inanılmaz derecede karmaşık. Müslüman dünyası için de inanılmaz derecede karmaşık

Bidenİki devletli çözümü desteklediğini ancak aynı zamanda İsrail’in Hamas’ın peşine düşme hakkını da savunduğunu söyledi.

BidenAçıklamasında şu cümle dikkat çekti:

Gerçek şu ki Hamas bir terör örgütüdür. Açıkça terör örgütüdür.

Katıldığı bir etkinlikte BidenGazze’ye yapılan yardımların artmasının kendisini cesaretlendirdiğini vurgulayarak, İsrail’in askeri operasyonlarına çağrıda bulundu” Uluslararası insancıl hukuka uygun ve vatandaşların korunmasına öncelik veren bir şekilde“İdam etmeye davet etti.

atkaracalarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu