Haber

Sırbistan Posta Teşkilatı’ndan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı anısına pul

Sırbistan Posta Servisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla bir hatıra pulu bastırdı.

Sırbistan Posta Teşkilatı tarafından Cumhuriyetin 100’üncü yılı münasebetiyle basılarak kullanıma sunulan hatıra pulu, kuruluşun müzesinde tanıtıldı.

Müzedeki tanıtım etkinliğine Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, Sırbistan Posta Servisi Müdürü Zoran Djordjeviç ve çok sayıda davetli katıldı.

Aksoy, burada yaptığı açıklamada, “Sırp Posta Teşkilatının Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümünde bastığı hatıra pulunu, Türk-Sırp dostluğunun en güzel nişanesi olarak görüyorum. sevgili dostum Djordjeviç ve bu sürece emeği geçen herkes.” söz konusu.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in “Türkiye ve Sırbistan ilişkileri altın çağını yaşıyor” açıklamasını hatırlatan Aksoy, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel ve insani ilişkilerin her geçen gün geliştiğini belirtti.

Aksoy, Sırbistan’da Yeni Pazar Başkonsolosluğu’nun 2021’de, Niş Başkonsolosluğu’nun ise 2022’de açıldığının altını çizerek, “Toplam ticaretimiz 2 milyar 300 milyon dolara, yatırımlarımız ise 400 milyon dolara ulaştı. Sefer sayımız İstanbul-Belgrad arası günlük 7’ye çıktı. Ankara ve İzmir’e direkt uçuşlar başladı.” bilgilerini paylaştı.

“Türkiye, uluslararası toplumda saygın ve değerli bir güç haline geldi.”

Türkiye’yi ziyaret eden Sırp sayısının 360 bine ulaştığına işaret eden Aksoy, “Son 5 yılda çeşitli alanlarda toplam 26 anlaşmaya imza attık. Bunları yeterli görmüyoruz. Hep birlikte daha ileriye taşımak için çalışıyoruz.” İlişkilerimizi geliştirin. Geldiğimiz noktadan gurur duyuyoruz. Bugün Türkiye uluslararası toplumun içindedir.” “Saygın ve değerli bir güç haline geldi.” dedi.

Aksoy, “İkinci yüzyılımıza girerken, Ulu Önder Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi, geleceğe daha güçlü, daha müreffeh ve prestijli bir şekilde hazırlamak vizyonuyla, titizlikle çalışmaya devam edeceğiz. ‘Türkiye yüzyılı’.” söz konusu.

Djordjeviç ayrıca, Cumhuriyetin 100. yılı anısına anma pulu basıldığını ve bunun ikili ilişkileri daha da iyi bir seviyeye getirmesini umduklarını söyledi.

Modern Türkiye’nin ilk adımlarının 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk tarafından atıldığını belirten Djordjeviç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gelişen ve ilerleyen bir ülke olduğunu kaydetti.

haber-kas.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu