Haber

TMV Pakistan’da depremzedeler için Dayanışma Gecesi düzenledi

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Pak-Türk Maarif Uluslararası Okulları, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağının simgesi olarak “Türkiye ile Dayanışma Gecesi” düzenledi.

İslamabad H-8 Kız Kampüsü’nde düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Pakistan’daki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Pak-Türk Maarif Okulları öğrenci velileri, öğretmenleri ve davetliler katıldı.

Büyükelçi Paçacı yaptığı açıklamada, Pakistan’ın depremin ilk anından itibaren Türkiye’nin yanında olduğunu, arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemeleri gönderdiğini hatırlatarak, bundan dolayı teşekkürlerini iletti.

Türkiye Maarif Vakfı Ülke Temsilcisi Harun Küçükaladağlı, Pak-Türk Maarif International Schools’un yurt genelindeki 28 kampüsünde Türkiye ile dayanışma çerçevesinde birçok etkinliğin düzenlendiğini belirterek, “Bu etkinliklerle amacımız paylaşmak, fedakarlık, merhamet, Türkiye ile Pakistan arasındaki kardeşlik ikliminde bağış toplamanın ötesinde merhamet, özveri, fedakarlık gibi temel değerlerin öğrencilere kazandırılmasıdır.” söz konusu.

Küçükaladağlı, okullarda öğrencilerin topladıkları mütevazı bağışlar ve velilerin bağışlarıyla Pakistan-Türkiye kardeşliğinin kalıcı simgesi olarak deprem bölgesinde 10 konteynerlik bir mahalle kurulması için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Türkiye ile Dayanışma Gecesi, öğrencilerin okuduğu şiirler ve dualarla sona erdi.

Dayanışma Gecesi kapsamında toplanan para, depremzedeler için konteyner ikmalinde kullanılacak.

cayeliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu