Haber

Fendoğlu, “Kırsal bölgeye yatırım desteği verilmeli”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve partinin MYK üyesi Mehmet Fendoğlu, TBMM’de yaptığı konuşmada “Yatırım destekleri kırsala verilmeli” diyerek çiftçilerin sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Türkiye Meclisi.

TBMM Genel Kurulu’nda Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi konusunda MHP Kümelenmesi adına söz alan Fendoğlu, “Kadın yetiştiricilere, çiftçilere ve kadın çobanlara sosyal güvenlik desteği sağlanmalı. Genç girişimci çiftçiler ve üreticilere de sosyal güvenlik desteği sağlanmalı” dedi. daha fazla desteklenmeli, kırsaldan göç ve işsizlik önlenmeli, artışlar çok fazla olunca piyasa dengesi kurulmalı” dedi. Fendoğlu, Malatya ile ilgili tarım ve sulama projelerini de dile getirdi.

“Tarımla ilgili herkes sigortalı olmalı”

Fendoğlu, “Artan şehirleşme, hızlı ve dijital dönüşüm, salgın hastalıklar maalesef yeni neslin topraktan ve tarımdan uzak yetişmesine neden oldu. Toprağın değerini bilen nesiller yetiştirmek için çalışmalara başlamalıyız ve biliyoruz ki eğer çocuklarımıza toprağın bedelini anlatabiliriz, toprak bizden sonraki nesillere bakacak, toprak emin ellerde olacak, karşılığını veriyor, o halde toprakla barışmamız lazım, ne yapacağımıza karar vermemiz lazım. toprakla barıştıktan sonra gıda konusunda.Köylerde umut verici gelişmeler ve yeni tarım politikaları var.Tarımla ilgili herkes sigortalanmalı.El verilmeli, bu önümüzdeki dönemi kurtaracak bir yatırım.

Tarımda dışa bağımlılığı ortadan kaldırabilen, kendi iç dünyamızda önemli yatırımlar yapabilen, kendi vatandaşına yetebilen, yurtdışına eser satabilen bir ülkeyiz. Bitki, iklim, toprak, su, doğa bir zincirin halkalarıdır ve hepsinin stratejik değeri vardır; Halkalardan biri zarar görürse, tüm zincir olumsuz etkilenir. Yaş meyve sebze ürünlerinin pazarlanmasında yaşanan fiyat dalgalanmaları branşı olumsuz etkilemektedir. Havzalara göre üretim planlaması yapılarak oluşturulan havza bazlı eser destek programları ile tarımsal eser temininde yaşanacak sıkıntıların sonlandırılması amaçlanmaktadır. Ancak tarımsal çalışmalarda hasat öncesinden hasat sonrasına kadar tüm aşamaları içeren yapılar geliştirilmeli; bu da işletmelerin üretim maliyetlerinin düşürülmesine olumlu katkılar sağlayacaktır. Tarımsal üretimde erken, geç, kuraklık, kuvvetli, verim ve kalite çalışmalarına da değer verilmelidir. Çünkü bilinçsiz tarım sürdürülebilirliği öldürebilir.

“GES projelerine ve eklerine değer verilmeli ve teşvik edilmelidir”

Fendoğlu, “Tarımsal işletmelerde altyapı ve makineleşme sorunları bu alanlara yapılacak yatırımlarla iyileştirilebilir. Tarım işletmeleri ve hayvancılıkla ilgili işletmelerin yeni teknolojilere ulaşmaları teşvik edilmelidir. Tarımın gelişmesi, sanayimizin gelişmesi demektir. Bu gelişme, hem tarıma dayalı sanayide hem de işsizliğin diğer kollarında üretimin artması kırsaldan kente gerçek göçün azalmasına olumlu katkı sağlayacaktır.Kırsal alanların kalkınması için köy-mahalle statüsünde köy okulları olmalıdır bölgesel de olsa açılmalı ve mevzuat uyumlaştırılmalı Damızlık hayvanlar desteklenmeli, anaçlar kesilmemeli, yayla ve meralarda sosyal ihtiyaçlara yönelik proje esasları verilmeli, mera ıslah projelerine daha fazla takviye yapılmalıdır, kuru ve sulu topraklarımızda yem ve bitki çeşitliliği artırılmalı ve daha fazla desteklenmeli, kadın yetiştiricilere, çiftçilere ve kadın çobanlara sosyal güvenlik temeli sağlanmalı; genç girişimci çiftçiler ve üreticiler daha fazla desteklenmeli; kırsal göç ve işsizlik önlenmeli; Girdi maliyetlerindeki artışlar yüksek olsa bile piyasa istikrarı sağlanmalıdır. Fahiş fiyat artışlarından ve spekülasyonlardan kaçınılmalıdır. Kırsal kesimdeki küçük aile işletmelerine farklı özel takviyeler ve hizmetler verilmelidir. GES projelerine ve eklerine değer verilmeli ve teşvik edilmelidir.

Seçim bölgem Malatya için 2023 yatırım programına planlama ve proje olarak. Malatya Yarımcahan pompaj sulama ıslah projesi imalatı. Malatya Darende Gökpınar sulamasındaki taşkın koruma inşaatları, optimizasyon işi proje imalatları ve Hekimhan İğdir, Kuluncak Alvar, Yazıhan Epreme, Kuluncak Kızılhisar, Doğanyol Kutan ve 40’a yakın köyün göletlerinin 2023 projemizde yer almasını Bakanımızdan rica ediyoruz. Daha önce talep etmiş.” .

Malatya ile ilgili diğer talepler

Malatya ile ilgili taleplerini dile getirmeye devam eden Fendoğlu, “İhalesini istediğimiz yatırım programında büyük su çalışmalarımız var. Yoncalı sulama. Yazıhan ve Battalgazi Ovasını kapalı sistem haline getirecek Boztepe pompaj sulama. Toplam 200. Malatya’da bin ton buğday ve arpa hasadı yapılıyor.Mevcut Toprak Mahsulleri Ofisi silosunun fiziki kuralları yetersiz olup, TMO bünyesinde tarım OSB’nin yanına 30 bin tonluk yeni silo yapılması da ülkemiz için değerlidir. ilimizde ve tarım müdürlüğünde öncelikle su ürünleri ve su ürünleri ihtisas organize sanayi bölgesi çalışmaları devam etmektedir.Bu OSB kurulduğunda ilimize ve ülkemize katkısının 1 milyar doların üzerinde olması hedeflenmektedir. Sayın Bakanımızdan bu taleplerin karşılanmasını rica ediyorum. Arılarımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı şahsım ve Malatya adına teşekkür ederim.”

“MHP lideri 2010’da o hedefi gösterdi”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 2010 yılında ‘hedef 2023’ sözünü dile getirdiğini hatırlatan Fendoğlu, ‘2023’te tarımda lider ülke Türkiye olsun. ülke Türkiye” Olağan “lider ülke Türkiye” vizyonudur. Sayın Devlet Bahçeli’nin 31 Ekim 2010 tarihinde Ankara’da Millet ve Devleti Beka için Güç Birliği Toplantısı’nda yaptığı konuşmada altını çiziyorum. Milliyetçi Hareket Partisi’nin hedefinin 2023 olduğunu, bu çerçevede önümüzdeki on iki yıllık dönemin ekonomik, sosyal ve toplumsal boyutlarını ve siyasi politikalarımızı “Hedef 2023 Gelişmekte Olan Ülke Türkiye” vizyonu ile kendisine hitaben, o gün şöyle devam eder: “Değerli meslektaşlarım, ‘2023’ün Gerçek Yükselen Ülkesi Türkiye’ vizyonumuzun ana hedefi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye’yi bölgesinde ve küresel arenada tanıtmayı hedeflemesidir. her bakımdan bir güç merkezi olmak. Amacımız, milli birliği koruyarak, siyasi istikrar ortamında ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınmayı sağlayarak topyekun bir milli seferberlik başlatmak ve bu büyük hedef için tüm imkan ve imkanlarını seferber etmektir. Milliyetçi Hareket Partisi, cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılına kadar, bölgesinde cumhurbaşkanı, küresel arenada gücün merkezi olan Türkiye fikrini tüm unsurlarıyla hayata geçirme kararlılığındadır. Evet bundan on üç yıl önce yaptığı konuşmada “Hedef 2023 Öncü Ülke Türkiye Projesi”. bugünkü gücünü ve motivasyonunu halkına ve mücadeleci arkadaşlarına ulaştırabilir.Lider, hareketin ilham kaynağı ve yöneticisidir, on üç yıl önce yorulmadan, tasavvur ettiği amacı ve yol haritasını yorulmadan çizendir.O bizim Bilge Önderimizdir. , Genel Liderimiz Devlet Bahçeli.Allah hikmet sahibi liderim Devlet Bahçeli’ye sağlık sıhhat afiyet uzun ömürler versin.Bu vesileyle bütçemiz için olumlu oy kullanacağımızı ve bütçemizin hayırlara vesile olacağını söyleyeceğiz. ülkemiz için bir ulus. Olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. – MALATYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu