Haber

Ortadoğu’da askeri hareketlilik artıyor: Alman özel kuvvetlerini taşıyan uçak Güney Kıbrıs’a indi

İsrail-Filistin çatışması ve İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırıları devam ederken, bölgedeki askeri hareketlilik de artıyor. Son olarak Alman ordusu Kıbrıs adasına özel kuvvet birlikleri gönderdi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği Aksa Baskını operasyonu ve ardından yaşanan gelişmeler Ortadoğu’da kafa karışıklığına neden oldu.

ALMAN ÖZEL KUVVETLERİ GÜNEY KIBRIS’A ÇIKTI

Bölgede artan askeri hareketliliğe Alman ordusu da eklendi. Alman ordusunun özel kuvvet birimlerini taşıyan uçak, Güney Kıbrıs’ta Amerikan ve İngiliz askerlerinin de bulunduğu askeri üsse indi.

REHİN KURTARMA OPERASYONLARINA KATILABİLİRLER

Öte yandan son dönemde Avrupa basınında yer alan haberlere göre Alman özel kuvvetlerinin, Hamas’ın elinde bulunan Alman rehineleri kurtarmak için İsrail ordusuyla birlikte çalışacağı iddia edildi.

BÖLGEDEKİ ABD UÇAK GEMİLERİ

İsrail-Filistin çatışmasında Tel Aviv yönetimine tam destek veren ABD, USS Dwight D. Eisenhower ve USS Gerald R. Ford uçak gemilerinin de aralarında bulunduğu büyük bir filoyu Doğu Akdeniz’e gönderdi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu