Ekonomi

Kütahya’da Otobüs Bileti ve Taksimetre Fiyatlarına Yükseliş

Kütahya’da otobüs bileti ve taksimetre fiyatları arttı. Takside 25 lira olan indi bindi ücreti yüzde 80 artarak 45 lira oldu; 8 lira 50 kuruş olan tek kişilik otobüs bileti yüzde 52 artarak 13 liraya çıktı.

Kütahya Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısı dün belediye meclisi toplantı salonunda gerçekleştirildi. İl Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın başkanlık ettiği toplantıda ulaşımda yapılacak zam gündeme geldi. Taksi ve otobüs esnafının ulaşım maliyetlerinin artması, işletme maliyetlerinin artması ve ulaşım fiyatlarının düşük olması nedeniyle zam talepleri oybirliğiyle kabul edildi.

OTOBÜS BİLETİ 13 LİRA

Alınan karara göre otobüste tam biniş ücreti 7,5 liradan 11 liraya; ilk-orta-lise öğrenci biletleri 5 liradan 7,5 liraya; üniversite öğrenci bileti 6 liradan 8,5 liraya; Üniversite ikamet kartı olan öğrenciler için bilet fiyatları 5 TL ile 7,5 TL arasında değişiyor; QR kodlu tek biniş bileti 8,5 liradan 13 liraya; transfer 3 liradan 5 liraya çıktı. Zam kararının ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alim Işık, ortalama yüzde 50 oranında uyum sağlandığını belirterek, “İnşallah vatandaşlarımız ve otobüsçülerimiz her iki taraftan da memnun kalırlar. Vatandaşlarımızın da memnun kalacağı açıktır. Memnun olmamak lazım ama bu memnuniyeti sağlamanın bir yolu var.Otobüs işletmecisi siz değerli esnafımızın hizmetini en üst kalitede vatandaşlarımıza ulaştırıyor.Nasıl teslim edilecek şekilde teslim edilecektir” dedi.

YÜZDE 80 KİRALIK

Otobüs fiyatlarına ek olarak en son 2 Kasım 2022 tarihinde zamlanan taksimetre fiyatları da güncellendi. Meclis üyelerinin oybirliği ile taksimetre açılış tarifesi 12 lira 50 kuruş, taksimetre kilometre fiyatı 18 lira, 30 lira olan birim saat fiyatı 45 lira, kısa mesafe ise 0 olarak belirlendi. 25 lira olan -2 kilometre 45 lira. Ülkedeki şartlar gereği hizmet alan vatandaşları çok mağdur etmeden hem esnafı korumaya hem de düzenleme yapmaya çalıştıklarını söyleyen Işık, zamların hayırlı olmasını diledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu