Yaşam

İtalya’dan Serra Yılmaz’a ödül

19 yıldır İtalya’da tiyatro ve sinema alanında çeşitli projelere imza atan oyuncu Serra Yılmaz, dünyanın farklı alanlarında başarıya imza atan kadınlara verilen ‘Minerva-Anna Maria Mammoliti Ödülü’ne layık görüldü. ülke.

Gazeteci Anna Maria tarafından kurulan Kadınlar Kulübü’nün girişimiyle 1983 yılında başlatılan ve İtalya Cumhurbaşkanlığı himayesinde fark yaratan ülke kadınlarına adanan ilk ödül olan ‘Minerva-Anna Maria Mammoliti’ 2009 yılında İtalya’da ölen Mammoliti.

Ödülü aldıktan sonra duygularını paylaşan oyuncu Yılmaz, şunları söyledi:

“İtalya’da böylesine önemli bir ödülün bana verilmesinden dolayı çok mutluyum. Kendi alanlarında fark yaratan başarılı kadınlardan biri olarak görülmekten büyük gurur duyuyorum. dünyanın her yerindeki kendi tarlaları bizi zorluyor ama asla yıldırmıyor.Mücadeleye devam etmeliyiz ve kadınlar her zaman yan yana değiliz.Birlikte çok güçlüyüz ve haklılığımızı bu şekilde göstereceğiz.”

İtalya’da tiyatro ve sinema eğitimine devam eden sanatçı, bu yıl son oyunu ‘Don Kişot’la İtalya’da 200’den fazla sahnede seyirciyle buluştu. Yılmaz geçtiğimiz günlerde kapalı gişe oyunuyla İtalya turnesini tamamladı. (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu