Ekonomi

Erdoğan: Yeni müjdeyi bayramın ilk günü paylaşacağız

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

6 Şubat depreminde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaşadığımız her felaket bize gelecek için almamız gereken önlemleri hatırlatır. Aslında 1999’dan bir deneyim yaşadık.

6 Şubat depremleri ise otorite ile ‘küçük bir kıyamet’ şeklinde gerçekleşti. Ülkemiz, Doğu Anadolu’dan başlayıp Marmara Bölgesi’ne kadar uzanan iki fay sınırı olduğu gerçeğiyle baş başadır. Tüm Türkiye’yi kapsayan bir afet risk sistemi oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm bu bağlamda değer verdiğimiz bahistir.

İstanbul, nüfus yoğunluğu ve stratejik konumu nedeniyle önceliklerimizin başında yer almak zorunda. İBB Başkanlığım döneminde güvenli, emniyetli ve huzurlu mekanların tesis edilmesi için büyük çaba sarf ettik.

Bugüne kadar yaptığımız 1 milyon 180 bin TOKİ konutunda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bu konutlarımız son sarsıntılardan çıktı. Şimdi deprem bölgesine yapacağımız 650 bin konut için gece gündüz çalışıyoruz.”

“Bayramın ilk gününde milletimizle yeni bir haberi paylaşacağız”

“Emlak Konut tarafından yürütülen Yeni Fikirtepe Projesi’ne Aralık ayında başladık. Fikirtepe kentsel tasarımı ve yeşil alanlarıyla örnek bir proje. Ortalama olarak projenin üçte biri tamamlanmış durumda.

Projenin ilk etabında yaptığımız 1.648 konutun anahtarlarını teslim ediyoruz. Önümüzdeki yılın Temmuz ayına kadar tüm konutlar sahiplerine teslim edilecek.

Gönül isterdi ki bu projenin daha yatay bir mimari ile hayata geçmesini. İstanbul’da acilen dönüştürmemiz gereken bir buçuk milyon konut var. Avrupa ve Anadolu yakasında 500 binlik uydu şehir düşünüyoruz.

Kentsel dönüşüm kredi limitlerini 1 milyon 250 bin liraya çıkardık. Bayramın ilk gününde kentsel dönüşümde devrim yaratacak yeni bir efsaneyi milletimizle paylaşacağız.”

cerkes-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu