Haber

Eskişehir’de bir genci apartmandan dışarı atarak öldürdüğü iddia edilen 3 sanık hakim karşısına çıktı

Geçen yaz Eskişehir’de bir apartmanda dövdükleri genci üçüncü kattan atarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 3 zanlının yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar Emine B. (27), Mert E. (26) ve Mesut T. (35) ile maktul Gökhan Kısacık’ın yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Savunmasını yapan sanıklardan Emine B. cinayetle ilgisi olmadığını ileri sürdü.

Olay günü diğer iki sanıkla birlikte alkol aldıklarını belirten Emine B, Mesut T’nin alacaklı olduğu Sırrı S’nin (60) adresine gittiklerini söyledi.

Mesut T. ile Sırrı S. arasında arbede çıktığını ve Kısacık’ın Mesut T’yi uyardığını belirten Emine B, “Bu sırada sanık Mert, Gökhan’ı tuttu. Gökhan’ın ‘ateş etmeyin’ demesi üzerine polise döndü. bıçakla masaya dayandı.” Diğer iki sanık Gökhan’ı birbirine tekmelemeye ve tokatlamaya başladı. Gökhan bir süre yere yığıldı. Yere tekme atmaya devam ettiler.” dedi.

Emine B., Kısacık’ın bir süre sonra pencereye gittiğini ve başkaları tarafından mı atıldığını, düşüp düşmediğini görmediğini ifade etti.

Sanık Mesut T. ise olaydan bir ay önce Sırrı S’ye 20 bin lira borç verdiğini, bunun 10 bin lirasını bu kişinin ödediğini belirterek, savunmasında şunları anlattı:

“Sırrı çok sarhoştu. İçeri girer girmez beni görünce küfretti. Elindeki bıçakla üzerime saldırdı. Sonra Sırrı’yı ​​dövdüm. Bu sırada maktul kolumdan tuttu. ‘Dövme yapma’ dedi. ‘ diyerek Sırrı’ya atıfta bulundu. Mağdura ‘Sen karışma’ dedim ve yavaşça ittim. Mağdura vurmadım. Diğer sanıkların savunmalarını kabul etmiyorum. Sırrım devam etti, bir ses ‘Çocuk kendini yere attı’ dedi. Baktığımda odada olmayan Gökhan, “Sadece Sırrı’ya vurduğumu kabul ediyorum. Bulunan bıçaklar bana ait değil. Bu konudaki iddiaları kabul etmiyorum.”

Sanık Mert E. de Gökhan Kısacık’ın camdan atladığını iddia etti.

O gün çok sarhoş olduklarını kaydeden Mert E, “Mesut, Sırrı’ya vuruyordu. Mesut’un elindeki bıçağı alıp cebime koydum. Daha sonra maktul camı açtı. Ayağıyla motor kısmına dayadı. Dışarıdaki klima. Sanki zıplayıp kaçacak sandım. Kurban aynı anda kendini yere attı. Evden çıkarken saksıya attığım bıçak Mesut’un elinden aldığım bıçak. Aramızda mesafe olduğu için sanığı tutacak vaktimiz bile olmadı.” sözlerini kullandı.

Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Etkinlik

Odunpazarı’nda 30 Haziran’da İstiklal Mahallesi Demirciler Sokak’ta bir apartmanda oturan Gökhan Kısacık (26) ile Sırrı S. (60) ile Emine B, Mert E. ve Mesut T. arasında yaşanan borç sorunu ortasında. Eskişehir’in ilçesinde çıkan tartışma kavgaya dönüştü. , Kısacık ve Sırrı S. darp edilmişti.

Ağır yaralanan 3 zanlıyla birlikte olay yerinden kaçan Gökhan Kısacık, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan müdahaleye rağmen Kısacık’ı üçüncü kattan fırlattığı iddia edilen Gökhan Kısacık kurtarılamadı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği tarafından oluşturulan özel ekip, saklandıkları konutlara düzenlediği operasyonda Emine B, Mert E. ve Mesut T’yi yakaladı. Görevden ihraç edildikleri hakimlik tarafından tutuklanan bu kişiler hakkında “kasten adam öldürme” suçundan dava açıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu