Ekonomi

Eskiden 3+1 Ev Kirası Öderken artık tek kaleme verilen 450 TL çok canınızı sıkacak!

Son günlerde sosyal medyada gezinirken 450 TL’ye mal olan kalemin fotoğrafına denk gelmiş olabilirsiniz. Öğrencilerin en temel ihtiyaçlarından biri olan kalemin fiyatı tahmin edebileceğiniz gibi çok tepki topladı. Twitter’da ise yüzlerce kullanıcı, geçtiğimiz günlerde 450 TL’ye 3+1 daire kiraladıklarını anlatarak yeni nesli şoke etti. Son 10 yılda 450 TL’lik bu inanılmaz kayıp canınızı çok sıkacak…

“Bizim zamanımız ne güzeldi”den “Ah o eski bayramlar”a kadar herkes büyüklerinin içini çekerek geçmişi anmasına gençliğinde tanık olmuştur. Ama yıllar geçip dönemler değişene kadar nostaljinin ne kadar derinden hissedildiği bilinmez!

Bugün, şüphesiz, ekonomik zulüm, öğrencilerin ve genç bölümün en büyük acılarından biridir. Doğal ekonomi birçok vatandaşımızın ortak sorunu olmakla birlikte gençleri rahatsız eden özgürlüklerinin kısıtlanması ile de alakalıdır.

Son günlerde internette büyük ses getiren bu kalemin fiyatı da bu sorunlardan biri! Öğrencilerin temel ihtiyaçları olan kalem, defter, kitap gibi eşyaların ateşe değer olması canımızı çok sıkıyor!

Bu kalemin fiyatı TL’nin değer kaybetmesinden dolayı o kadar arttı ki 2021’de 45 TL olarak listelenirken bugün 449 TL!

Peki bu 450 TL nasıl bir para? Uzak geçmişte değil sadece 15 yıl önce insanların 3+1 evlerinin kirasına bedel bir meblağdı.

O zamanlar gençler 300 TL KYK ücretinden tasarruf ederek Avrupa’yı gezebiliyorlardı. Bir rüya gibi geliyor genç arkadaşlar, değil mi?

Bu kalemin parasıyla yurt ve konut kiraları ödenebiliyordu.

Boşluk farkını görüyor musunuz?

200 TL çok pahalı bir madeni paraydı, banknotu bile yoktu.

Z kuşağına ve genç nesle inanılmaz geliyor…

Nostaljinin ne olduğunu, günümüz gençlerine acımanın ne olduğunu çok iyi anladık.

İşte tüm olayın özeti! ?

Yorumlara git…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu