Haber

Cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri devam ediyor

Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlama programı kapsamında farklı sporKentin farklı yerlerinde düzenlenen spor organizasyonları ve farklı alanlardaki etkinlikler hız kesmeden devam ediyor.

Hafta sonu satranç ve yüzme maçlarıyla başlayan etkinlikler, hafta içi 3×3 Basketbol ve Gençler Voleybol maçlarıyla devam ederken, Cumhuriyetin 100. Yıl coşkusu da eksik olmuyor.

Hafta sonu Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nda 200’ün üzerinde satranç sporcusunun katılımıyla gerçekleştirilen Cumhuriyet Kupası Satranç maçları ve Yüzme Olimpik Yüzme 29 Ekim Cumhuriyetin 100. Yılı müsabakalarının açılış törenindeki coşku tamamlandı. 257 sporcunun katıldığı havuz görülmeye değerdi. Açılış törenine Türk Bayraklarıyla katılan yüzme sporcuları, tribündeki velilerden ve seyircilerden büyük alkış aldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer paydaş kurumlarla birlikte yürütülen programlarda, kazanan sporcularımıza madalya ve kupaların yanı sıra sürpriz hediyeler de takdim edildi.

Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamaları kapsamında Pazartesi günü AVM Basketbol Sahası’nda 8 farklı kategoride 41 takımın katılımıyla başlayan 3×3 Sokak Basketbolu maçlarında heyecan Cumartesi gününe kadar devam edecek. Dereceye giren takımların ve basketbolcuların ödüllendirileceği ödül töreni 28 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Mini Voleybolda heyecanın adresi Şehit Turgut Solak Spor Salonu. Çarşamba günü 11 takım ve yaklaşık 150 sporcunun katılımıyla başlayan heyecan, cuma günü oynanacak final grup maçları ve ardından yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlamaları’nda, istekli 16 gencin ve eğitmenlerinin sahne aldığı “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Konseri”, 500 kişinin katılımıyla Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konserin ardından açılan “Cumhuriyet” Temalı Fotoğraf Kabini büyük ilgi gördü.

100. Yıl coşkusunu doruğa taşıyacak etkinlikler, 28 Ekim 2023 Cumartesi günü Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek Çelenk Sunum Programı’nın hemen ardından başlayacak “Bisiklet Turu” ile başlayacak. 29 Ekim 2023 Pazar günü resmi Kutlama Programı sonunda Atatürk Stadı’nda 7’den 77’ye kadar tüm vatandaşların katılımıyla “100. Yıl Halk Koşusu” düzenlenecek. Ön kayıt süreci devam eden bu iki değerli etkinlik; Yarışmaya katılacak herkese start öncesi tişört hediye edilirken, etkinlik bitiminde ise katılımcılara Hatıra Madalyaları dağıtılacak. – BALIKESİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu