Teknoloji

Bu telefonda uygulama yok! İşte Tavşan R1 Özellikleri

Akıllı telefon sektöründe yenilikler hiç bitmiyor. Tavşan R1 ismiyle tanıtılan yeni telefonda bir uygulamanın bulunmaması büyük ilgi gördü. Öyle ki telefon üzerinden herhangi bir uygulama gerektirmeden işlemler daha hızlı gerçekleştiriliyor.

CES 2024’te farklı yenilikler görücüye çıkmaya devam ediyor. Fuara damgasını vuran yeniliklerden biri de Tavşan R1 oldu. Yapay zeka desteğinden faydalanan telefondaki uygulamaya ilişkin farklı bir yaklaşım benimsendi. Kullanıcılara farklı bir deneyim sunmak isteyen Rabbit R1 ile mevcut kullanım alışkanlıkları da değişecek. Çünkü telefona herhangi bir uygulama marketi veya uygulama yüklemenize gerek yoktur.

İşte Tavşan R1 özellikleri

Rabbit R1’in geliştirilmesinde telefonun bir asistan görevi görmesi amaçlanmıştı. Bu bağlamda yapay zeka desteği ile tüm süreçleri kullanıcılarına bağlı olacak şekilde gerçekleştirebilmektedir. Dil modelini temel alan telefonda tüm süreçler yapay zeka tarafından incelenip sonuçlandırılıyor. LAM adı verilen dil modeliyle oluşturulan telefonda kullanıcılar, normal bir telefonda yapabildikleri her şeyi yapabiliyor. YouTube’da müzik uygulamalarının açılması ve istenilen müziğin çalınması ya da istenilen bir görselin açılması gibi işlevler yapay zeka tarafından otomatik olarak gerçekleştirilmektedir. Bu işlemler için kullanıcıların yalnızca sesli komut vermesi yeterlidir. Komut vermek için telefonun yan tarafındaki butona basıp konuşmanız gerekiyor.

Tavşan R1 Teknik Özellikleri

Yenilikçi yapısıyla dikkat çeken Rabbit R1 telefonunun teknik özellikleri şu şekilde;

  • İşlemci: MediaTek P35
  • Bellek: 4GB
  • Depolama: 128GB
  • Mobil Ağ: 4G
  • Ekran: 2,88 inç Dokunmatik Ekran
  • Pil: 1000mAh
  • Kamera: 8 MP

Bu özelliklere sahip telefonun güncel satış fiyatı ise 200 dolar. 2024 yılı itibarıyla piyasaya çıkacak telefon için herhangi bir fiyat artışı beklenmiyor. Ortalama 200 dolar fiyatla satın alınabilecek modelin dikkat çekmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu