Haber

Bir kaşık Tayland yemeği “Koi Pla” bile kansere neden oluyor

Tayland’ın özellikle yoksul bölgelerinde servis edilen “Koi pla” adlı yemek, doktorlara göre kansere neden oluyor. Ülkede her yıl 20.000 kişinin çiğ balık ve baharat tüketimi nedeniyle öldüğü tahmin ediliyor. Kansere neden olan şey balığın içinde yaşayan parazitler ve yassı kurtlardır.

“BÜYÜK BİR SAĞLIK YÜKÜ”

Mekong bölgesindeki tatlı su balıklarına özgü olduğu bilinen parazitler safra kanalı kanseri gibi olaylara neden olarak tehlike oluşturuyor. Tayland’da yaşayan Doktor Narong Khunteo, anne ve babasını kaybettikten sonra daha az insanın bu yemeği yemesini sağlamak için çalışıyor. Doktor, anne ve babasının bu meşhur yemeği yedikten sonra karaciğer kanserinden öldüğünü söylüyor.

Karaciğer cerrahı Khuntikeo, “Bu yiyeceğin neden olduğu sorunlar burada büyük bir sağlık yükü oluşturuyor. Ancak kimse bunu bilmiyor çünkü onlar ağaçtan düşen yapraklar gibi sessizce ölüyorlar” dedi. söz konusu.

Ona “SESSİZ KATİL” DİYEYORLAR

Aynı zamanda “sessiz katil” olarak adlandırılan hastalık, hemen tedavi edilmediği takdirde tüm kanserler arasında hayatta kalma oranları en düşük olanlardan birine sahip. Doktor şu anda insanları koi pla yemenin tehlikeleri konusunda eğitmek için elinden geleni yapıyor.

haber-mentese.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu