Haber

Antalya’da Sahilde Bulunan Ceset Sayısı 8’e Çıktı

Antalya’nın Serik ilçesinde bir otelin sahilinde 2 ceset bulundu. Antalya sahillerinde bulunan ceset sayısı 6 günde 8’e çıktı. Olay, sabah saatlerinde Serik ilçesi Kadriye Mahallesi’ndeki bir otelin plajında ​​meydana geldi. Sabah saatlerinde çalışmalara başlayan otel çalışanlarının sahilde 2 cesedin bulunduğunu bildirmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri sahilde aralarında 500 metre mesafe bulunan cinsiyeti ve kimliği bilinmeyen iki cesetle karşılaştı. Cesetler, savcı ve olay yeri ekiplerinin incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Öte yandan, çarşamba günü Antalya’nın Alanya ve Manavgat açıklarında 1 çocuk ve 1 yetişkinin cesedi bulunmasının ardından, önceki gün Manavgat’ta 2, Serik’te 1 ceset bulunmuştu. Dün Aksu kıyısında bir ceset bulundu. Bugün bulunan 2 cesetle birlikte son 6 günde bulunan ceset sayısı 8’e ulaştı. Cesetlerin kaçak göçmen teknesinin batmasından kaynaklanmış olabileceği düşünülüyor.

Antalya Valiliği dün olayla ilgili yaptığı açıklamada, batan düzensiz göçmen teknesine dikkat çekerek, “Olay yeri inceleme ekiplerinin Antalya sahilinde bulunan cesetlerle ilgili yaptığı incelemeler sonucunda, Medyada, kıyıya vuran 6 cesetten birinin de bir süre önce ortadan kaybolan M.Ş. olduğu belirtildi. E.’yle ilgili olduğu değerlendiriliyor. Kesin sonuç, adli tıp muayenesi sonucunda belli olacak. Diğer 5 cesede ait ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin ise Suriye olduğu belirlendi. Lübnan’ın Ankara Büyükelçiliği, 11 Aralık 2023’te Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi öldürdü. daha sonra kaybedildi.”

Valilik açıklamasına şöyle devam etti: “Geçen haftanın meteorolojik kayıtları incelendiğinde hakim rüzgarın güneyden, dalganın ise güneydoğu yönünden geldiği tespit edilmiş olup, teknenin beklenen batması sonucu, teknenin batması beklenmiştir. Akıntı, rüzgar ve dalga nedeniyle cesetlerin ilimiz kıyı şeridine sürüklenme ihtimali değerlendiriliyor. 2023-2024 yıllarında Antalya ilinde “Sistematik olmayan herhangi bir göçmen grubuna ait rapor edilmiş bir kaza/olay veya kayıp raporu bulunmamaktadır. Denizlerimizde ve kıyılarımızda meydana gelen şüpheli ölümlerle ilgili kolluk birimlerimiz ve savcılıklarımızla koordineli olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. – ANTALYA

taslicay-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu