Haber

VEDAŞ ekipleri, kesintisiz enerji arzı için havai hatları yer altına alıyor

VEDAŞ takımları, kesintisiz güç arzı için havai çizgileri yer altına alıyor

MUŞ – Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. Muş Vilayet Müdürlüğü, kentte birçok noktada güç nakil sınırlarını toprak altına alarak vatandaşa kesintisiz elektrik arzı sağlamayı hedefliyor.

Muş VEDAŞ gruplarının kentteki arıza, bakım, tamir ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Kentteki 12 kavşak ve Muş-Bingöl kara yolunun 5. Kilometresinde bulunan havai elektrik çizgilerini toprak altına almak için çalışmalarını sürdüren VEDAŞ takımları, hem kaliteli güç arzı sağlamayı hem de manzara kirliğini ortadan kaldırmayı planlıyor.

“Eski havai enerji nakil hatları yer altına alınıp aydınlatma çalışması yapılmaktadır”

Çalışmaları yerinde inceleyen VEDAŞ Muş Vilayet Müdürü Suat Coşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, sıkıntı bir coğrafya da epeyce kritik bir vazifesi ifa ettiklerini söyledi. VEDAŞ Muş vilayet Müdürlüğü olarak kaliteli ve kesintisiz güç için yatırımların devam ettiğini kaydeden Coşar, “Bu sene de muhtelif aydınlata grubu çalışmamız bulunmaktadır. İlimizdeki 12 kavşak ve M2 mezbaha arası dediğimiz enerji nakil hattının yer altına alınması için bu çerçeve de çalışmalarımız devam etmektedir. Buradaki eski havai enerji nakil hatları ekiplerimizce yer altına alınıp aydınlatma çalışması yapılmaktadır” dedi.

“2023 yılında da 200 milyon liralık bir yatırım yapmayı ön görüyoruz”

Hatları toprak altına almak için yapılan maliyetin yaklaşık 12 milyon lira olduğunu anlatan Coşar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlimizde de 2022 yılında yaklaşık 160 milyon lira, 2023 yılında da 200 milyon liralık bir yatırım yapmayı ön görüyoruz. Bu bölgedeki çizgiler havai çizgi olup birinci kere yer altına alınmaktadır. Vilayetimizin güç kalitesini yüksekte tutmak, altyapı çalışmalarını yenilemek için kentimizin kritik noktalarındaki güç nakil sınırlarını yer altına almaktayız. Buradaki asıl emelimiz vatandaşlarımıza kaliteli ve kesintisiz elektrik arzını sağlamak, arızaların minimize etmek, yolların, caddelerin aydınlatılması ve imaj kirliliğinin ortadan kaldırılmasıdır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu