Haber

UEFA, 2022 Şampiyonlar Ligi finali için biletleri iade edecek

UEFA, Fransa’nın başkenti Paris’te oynanacak 2022 Şampiyonlar Ligi finaline bileti olan ve stada giremeyen veya girmekte zorlanan 19 bin 618 Liverpool taraftarına bilet bedelini iade edecek.

UEFA’dan yapılan açıklamada, “En zor koşulların bildirildiği A, B, C, X, Y ve Z kapıları için bileti olan tüm taraftarların ücretleri iade edilecektir. Ayrıca erişim kontrol bilgilerine göre, başlangıçta planlanan maçın başlama saatinden önce stadyuma girmeyin veya stadyuma hiç giremezsiniz. Tüm taraftarlar geri ödeme hakkına sahip olacak.” söylendi.

Avrupa futbolunun kulüpler seviyesindeki ilk turnuvasında 2021-2022 dönem finali, Liverpool ile Real Madrid arasında Paris’teki Stade de France’da oynandı. Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İngiltere grubunda Liverpool’u 1-0 yenerek kupanın sahibi oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi finali, taraftarların uzun süre giriş yapması ve güvenlik nedeniyle gecikmeli başladı. Karşılaşma öncesi stadın girişinde uzun kuyruklar oluştu. Biletsiz çok sayıda taraftarın stadın içine girmeye çalışması nedeniyle kapılar bir süre kapalı tutuldu ve bazı taraftarlar demir parmaklıklara tırmanarak stadın içine girdi. Fransız polisi, stada girmek için bekleyen taraftarların üzerine biber gazı sıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu