Haber

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: Masada asgari ücret olsun

TÜRK-İŞ Lideri Atalay: Masada taban fiyat olsun

TÜRKİYE Personel Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, “12 Eylül’den itibaren getirilen bir sistem var. ‘Asgari Ücret Tespit Komisyonu 15 kişiden oluşacak’ diyor. 5 devlet memuru, 5 işverenler, 5 işçi.’ 41 yıldır bu sistem devam ediyor, o masada asgari ücret olsun” dedi.

Türkiye Yol-İş Sendikası 12. Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. Programa sendika yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay da katıldı. Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile ilgili yönetmeliğin değişmesi gerektiğini belirterek, “12 Eylül’den itibaren getirilen bir sistem var. ‘Asgari Ücret Tespit Komisyonu 15 kişiden oluşacak’ diyor. 5 devlet memuru, 5 işveren, 5 işçiler.’ 41 yıldır bu sistem devam ediyor, o masada bir asgari fiyat olsun, 4 devirde asgari fiyatla ilgili bir fiyat açıklamadık, ‘Önce işveren açıklasın, devlet açıklasın, sonra devlet açıklasın’ diyoruz. açıklayacağız.’ Çünkü ağzından rakam çıkınca TÜRK-İŞ bunun bir milim altına inmiyor.” TEKLİFİMİZ YOK, AÇLIK SINIRINI İLANIYORUZ” 7 bin 785 lira, yoksulluk sınırı 10 bin 170 lira TÜRK-İŞ 7 bin 785 lira açlık sınırını konuşacak taban fiyatla ilgili şu an bir önerimiz yok açlık sınırından bahsediyoruz 8 9 olur 10 önüne getirin o zaman konuşuruz.inşallah herkes bir sonraki tespit kurulunun masasına taban fiyatla oturur.taban ücreti torunum torunum kardeşim ailem olarak görüyorum.maden işçisiyim Zonguldak’tan Sur’da çalışan bir belediye işçisiyim, “Isparta’da elektrik işçisiyim, demiryollarının çıraklık memuruyum. Dün çok gördüm, bugün de görmeye devam edeceğim. TÜRK-İŞ’in lideriyim. Yarın ne siyasetçi ne de iş adamı olacağım.” açıklamasını yaptı. Karayollarında çalışan işçilerin durumunu a’dan z’ye bildiğini ifade eden Atalay, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na da söyledim. . Bey dedim. Sayın bakanım bu taşeronlara taş vermiyorsunuz para veriyorsunuz. Bu paranın yüzde 10’unu bize verin, bu adamları bu çatı altına alalım’ dedi. Taşeron bu memlekette beladır, beladır, beladır. Araçta birebir çalışan işçilerden biri yemek yiyor, diğeri yemiyor. Biri ikramiye alır, biri almaz. Biri diğerlerine göre 2-3 kat maaş alıyor. Bu adil mi? Burada huzur ve sükunet olabilir mi? Mümkün değil. Taşeronlara verdiğiniz parayı kendi çalışanlarınıza verin, onlar devletin çatısı altında olsunlar. Taşeron sorunu bir daha ülke gündemine gelmeyecek şekilde kalksın. Bu sistem adil bir sistem değildir. Bu sistem merhametli bir sistem değildir. Bu sistem acımasız bir sistemdir. Bu sistem bir an önce ülke gündeminden çıkarılmalıdır” dedi.

Emekli maaşlarıyla ilgili olarak Atalay, “20 bin lira emekli maaşı alanlar var, 4 bin lira emekli maaşı alanlar var. Bu adil mi? Emekliler bayram ikramiyesiyle kurban alıyordu. Şimdi 2 ayak maaş alıyorsunuz. Bununla ilgili bir düzenlemeye ihtiyaç var.” .

Görüntü dökümü:

– Katılımcılar

– Ergün Atalay’ın konuşması

– Genel ve detay

Haber- Kamera: Enes GEYIK/ANKARA,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu