Haber

Trump, Ulusal Tüfek Derneği etkinliğinde Demokratları eleştiriyor

YENİ ABD Eski Başkanı Donald Trump, kitlesel silahlı saldırıların nedeninin silah edinim yasası olmadığını savundu.

Trump, Indiana eyaletinde düzenlenen Ulusal Tüfek Derneği (NRA) etkinliğinde yaptığı konuşmada, “silah sahiplerinin haklarını savunmak ve genişletmekten” söz etti.

Eski ABD Lideri, Washington’un Demokrat yönetimini akıl hastalarının saldırılarını önlemek için yeterli güvenlik önlemlerini almamakla eleştirirken, radikal silah kontrolü gündemini eleştirdi.

Trump, seçim konuşmasını anımsatan konuşmasında, “ABD Anayasası’nın ikinci maddesiyle güvence altına alınan silahlanma yasasını Beyaz Saray’da savunan en silah yanlısı başkan olmaktan gurur duyduğunu” belirterek, şunları kaydetti: “Ve 2024’teki desteğinizle Amerika Birleşik Devletleri’nin 47. başkanı. Bir kez daha sadık dostunuz ve korkusuz şampiyonunuz olacağım.” dedi.

Trump, ABD içinde silah edinme hakkını kısıtlamaya çalışan Biden yönetiminin ağır silahları Afganistan’daki Taliban yönetimine bırakmasındaki çelişkiye de dikkat çekti.

Diğer Cumhuriyetçi liderlik adayları da silah sahibi olma hakkını savundu.

2024 başkanlık adaylığı için aday olacağını açıklayan eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi ve eski Güney Karolina Valisi Nikki Haley de NRA konuşmasında silah edinim yasasını destekleyen bir duruş sergiledi.

Cumhuriyetçi lider Haley, “Anayasal haklarımızdan herhangi birini elimizden almaya çalışırken içimde bir ortağınız olduğunu bilin” dedi. terimini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı yarışının bir başka resmi adayı olan eski Arkansas Valisi Asa Hutchinson, konuşmasında Biden’ı hedef alırken, “2020’nin tekrarına ihtiyacımız yok” dedi. dedi.

NRA toplantısına videolu açıklamayla katılan Florida Valisi Ron DeSantis, eyaletinde her türlü silah kısıtlamasına direndiğini söyledi.

Resmi açıklamasında 2024 cumhurbaşkanı adayı olarak adlandırılan DeSantis, Pazartesi günü imzaladığı yasayla Florida halkının izinsiz, kapalı silah taşımasının önünü açtı.

ahmetlihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu