Haber

İzmir Çiğli kapılarını depremzedelere açtı

İZMİR (İGFA) – Çiğli Belediyesi Depremzede İrtibat Birimi tarafından koordine edilen çalışmalar kapsamında, çeşitli kurum ve istekli vatandaşların da desteğiyle belediyeye başvuran 287 depremzedenin barınma ihtiyaçları analiz edildi. Konut, otel ve yurtlara yerleştirilen depremzedelere barınma malzemesi, gıda kolisi, giysi, battaniye, yorgan, ısıtıcı, halı, temizlik malzemeleri, kişisel hijyen paketleri ve bebek ürünleri ulaştırıldı.

Barınma ve diğer temel ihtiyaçları karşılanan depremzedelere ve yaşadıkları travma sonucu psikolojik destek isteyenlere Çiğli Belediyesi’ndeki misyoner uzmanlar tarafından da psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek.

DAYANIŞMA TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Depremin ilk gününde davetiyle kentte seferberlik başlatan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, dayanışma kampanyasını genişletmek için iş adamları, esnaf odaları, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve muhtarlarla bir araya geldi. Bu toplantıların yanı sıra deprem bölgesinden Çiğli’ye gelen depremzedelerin konaklama ve mesken mobilya ihtiyaçları için emlakçılar, mobilya üreticileri ve müteahhitler ile toplantılar yaptı.

haliliye-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu