Ekonomi

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) ile akademik, sosyal ve kültürel iş birliği protokolü imzaladığını duyurdu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, uluslararasılaşma yolunda yeni bir adım atan İstanbul Ticaret Üniversitesi, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bulunan IUS ile iş birliği protokolü hayata geçirdi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhamit Avşar ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım’ın imzaladığı protokolde, iki eğitim kurumu arasında çeşitli işbirlikleri öngörülüyor.

Öğrenci ve akademisyen değişimi sağlanacak

Anlaşma çerçevesinde iki üniversite arasında lisans, lisansüstü öğrenci ve akademisyen değişimi yapılabilecek. İstanbul Ticaret Üniversitesi ve IUS ayrıca spor, sanat ve kültürel etkinliklerin organizasyonunda da iş birliği yapacak. Böylece İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri uluslararası deneyim ve bilgi birikimi kazanırken, iki üniversitenin akademik birikimi de ülkelerinin kalkınmasına katkı sağlayacak.

İstanbul Ticaret Üniversitesi ile IUS akademisyenleri arasında ortak araştırma faaliyetleri de gerçekleştirilecek. İki üniversite ortak seminer, kurs ve çalıştay gibi bilimsel faaliyetler düzenleyecek. Ayrıca eğitim ve araştırma amaçlı ortak bilimsel yayınlar, dergiler ve benzeri materyaller yayımlanacak.

“İki üniversiteyi daha ileri taşıyacak”

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhamit Avşar, üniversitenin uluslararasılaşmasına özel önem verdiklerini ve bu çerçevede farklı ülkelerdeki üniversitelerle işbirlikleri geliştirdiklerini belirtti.

Uluslararası protokollerin farklı kültürleri ve bakış açılarını bir araya getirmesi nedeniyle değerli olduğunun altını çizen Avşar, “Küresel işbirlikleri bilimsel gelişmeyi hızlandıracak ve daha etkili çözümler bulunmasına yardımcı olacak. IUS, Balkanlar’ın en önemli eğitim kurumlarından biri. İmzalanan protokol, iki üniversite daha ileride.” İnanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu