Haber

Güney Afrika İsrail’e karşı çıktı: Ne olursa olsun ilkelerimize bağlı kalacağız

Güney Afrika, İsrailBundan vazgeçti. İsrail‘ile ilgili GazzeLahey’deki soykırımı kim getirdi? Güney Afrika geri adım atmayacaklarını bir kez daha duyurdu. ‘ GazzeUluslararası Adalet Divanı’nda ‘soykırım davası’ başvurusunun kabul edilmesinin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, “Ne olursa olsun ilkelerimize bağlı kalacağız” dedi.

“İÇ KARIŞIKLIĞA NEDEN OLABİLİRLER”

Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) kararının ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ramaphosa şöyle dedi: İsrail Dava açmamızın riskli olduğunu söylüyorlar. Bize saldırabilirler ve toplumsal kargaşaya neden olabilirler. “Ne olursa olsun unsurlarımıza sadık kalacağız” dedi.

“seyirci kalmayacağız”

Cyril Ramaphosa, UAD’nin kararının ardından millete hitaben yaptığı konuşmada, “Kararın ardından ateşkes için ortak çaba gösterilmeli ve kalıcı iki devletli çözüm için müzakereler başlatılmalıdır.” dedi. Davanın ardından tepkilere maruz kaldıklarını belirten Ramaphosa, “Bazı kişiler bu konuya karışmanın Güney Afrika’nın işi olmadığını söyledi. Güney Afrikalılar olarak bize karşı işlenen suçlara seyirci kalmayacağız. başka yerlerdeki diğer insanlara karşı.” Şu ifadeleri kullandı.

GAZZE’DE SOYKIRIM DAVASI

UAD, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail’e karşı açtığı “soykırım” davasında geçici tedbir talebine ilişkin kararını açıkladı. Güney Afrika’nın açtığı soykırım davasında mahkeme, İsrail’in Gazze halkına yönelik öldürme, saldırı ve yıkımla ilgili her türlü eylemden kaçınması ve soykırımı önlemek için her türlü tedbiri alması gerektiğine hükmetti. UAD’nin “Gazze’de yaşanan insani trajediden son derece haberdar olduğunu ve can kayıplarından derin endişe duyduğunu” belirttiği karar, dünya basınında geniş yer buldu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

salpazari-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu