Ekonomi

Fıstık Bahçelerinde Hırsızlığa Karşı Bekçi Atandı

GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesi’nde ‘yeşil altın’ olarak bilinen fıstık hasadı öncesi arazi sahipleri hırsızlığa karşı önlem aldı. Motosikletle ya da yaya olarak devriye gezen bekçiler, fıstık bahçelerinde günlük 1000 TL ücret karşılığında hırsızlara karşı nöbet tutuyor.

Bölgede ‘yeşil altın’ olarak adlandırılan fıstık için hasat öncesi önlemler artırıldı. Yeni dönemde taze fıstığın fiyatının 150 ila 200 lira arasında alıcı bulması üzerine, hırsızlığa karşı güvenlik önlemi alan arsa sahipleri bekçilik sistemi kurdu. Fıstığın olgunlaşmasından hasadına kadar geçen 3 aylık süreçte bekçiler 7 gün 24 saat nöbet tutuyor. Jandarmanın bilgisi dahilinde motosikletle veya yaya olarak devriye gezen bekçiler, bahçeye yaklaşanlara ruhsatlı av tüfekleriyle ‘ikaz’ ateşi açıyor ve yakalanan hırsızlar güvenlik güçlerine teslim ediliyor.

Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Abdulkadir Deniz, geçmişte fıstık bekçiliği diye bir meslek olmadığını söyledi. Fıstık pahasına artan hırsızlık olaylarına karşı böyle bir prosedür geliştirildiğini anlatan Deniz, bekçilerin mekanlarda günlük 1000 TL’ye çalıştığını söyledi. Deniz, Karadaki bekçilerimiz gün boyu nöbet tutuyor. Antep fıstığı bahçelerinde bekçilerimiz sürekli yaya ya da motorsikletleriyle dolaşarak hırsızlığın oluşmasını engelliyor. Bekçilere günlük 1000 TL maaş veriyoruz ve tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ancak, “Korucu bulmakta zorlanıyoruz. Jandarma ekiplerinin de bu konuda hassas olduğunu belirten Deniz,” Jandarmalar, fıstığın yoğun olduğu bölgelerde hırsızlığa karşı 24 saat nöbet tuttu” dedi. Jandarmanın hassasiyeti sayesinde değerli bir hırsızlık yaşanmadı” dedi.

kulu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu