Haber

Defne merkezli deprem, yollara ve tarlalara verilen hasarı büyüttü

Kahramanmaraş merkezli depremden en çok etkilenen Hatay’da, Defne ilçe merkezli depremin ardından bazı yollarda ve tarım arazilerinde hasar arttı.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hafif hasar gören Antakya-Reyhanlı karayolunun Demirköprü mevkii, 20 Şubat’ta merkez üssü Defne olan 6.4 büyüklüğündeki depremde yeniden hasar gördü.

Kahramanmaraş merkezli sarsıntının ardından karayolları ekipleri, Defne depremi sonrası yol ve ulaşıma açılan köprülerde oluşan hasarları tek şeridini yeniden asfaltlayarak onarmaya çalışıyor.

Devlet Su İşleri ekipleri ise 20 Şubat’taki depreme giderken Asi Nehri üzerindeki köprülerin ayaklarındaki bozulma ve gevşemelerin giderilmesi için çalışma yapıyor.

Ayrıca yolun üzerinden geçtiği bilinen fay sınırı nedeniyle çevredeki tarım arazilerinde dalgalanmalar olduğu gözlendi.

Asi Nehri kıyısındaki tarım alanlarındaki durum ve yollardaki tahribat drone ile fotoğraflandı.

Bölgede mühendisler tarafından yapılan incelemelerin ardından fay kırılmasının da geçtiği güzergahta zemin etüt çalışmalarının yapıldığı öğrenildi.

Reyhanlı ilçesine ulaşımın tek şerit ve kısmen servis yollarıyla sağlandığı yoldaki hasar, depremin yıkıcı etkilerini de gözler önüne seriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu