Haber

CHP lobileri bu iddiayı konuşuyor: Özgür Özel yarın saat 14.00’te genel başkan adaylığını açıklayacak

CHP’de değişim hareketinde yer alan Grup Başkanı Özgür Özel Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir toplantı yapıldı. Toplantıya ilişkin açıklama yapan CHP’li Özel, “İçinde bulunduğumuz kongre sürecine ilişkin 15 Eylül Cuma günü Genel Merkezimizde basın toplantısı düzenleyeceğim.” İfadelerini kullandı. Perde arkasında konuşulan iddiaya göre Özgür Özel, yarın saat 14.00’te 30 milletvekiliyle kamera karşısına geçerek genel başkan adaylığını açıklayacak.

CHP’DE DEĞİŞİM TARTIŞMASI

14 ve 28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP’de bir anda tartışmalar alevlendi. OySüreçte Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Mayıs sabahı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı değişim mesajı verdi. CHP’de “değişim” tartışmalarının öncüsü İmamoğlu da kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Son aylarda partinin önde gelen isimleriyle çevrimiçi toplantı yapıldı.

ÖZGÜR ÖZEL KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Toplantıya ilişkin görüntüler basına sızdırılırken tartışmalara yol açan toplantıda CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in de hazır bulunması dikkat çekti. İmamoğlu gibi parti içinde değişimden yana olan Özgür Özel, birkaç gün önce Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Özgür Özel, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün saat 14.00’te görüşmem oldu. İçinde bulunduğumuz kongre sürecine ilişkin 15 Eylül Cuma günü Genel Merkezimizde bir basın toplantısı düzenleyeceğim. içinde.”

ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK

Bu açıklamanın ardından tüm gözler geleceğe çevrildi. Sözcüye göre Özel, yarın saat 14.00’te kendisine destek veren 30 milletvekili ve parti meclis üyesiyle birlikte kamera karşısına geçecek. Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasının beklendiği Özel Seçim sürecini eleştirdiği ve özeleştiri yaptığı geleceğe ilişkin tutum belgesini de paylaşacak. Özel’in küme başkanlığından istifa edip etmeme konusunda henüz bir karara varmadığı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu