Haber

Çaykur Rizespor-Dyorex Boluspor maçının ardından

Spor Toto 1. Lig’in 14. haftasında sahasında Dyorex Boluspor’u 1-0 yenen Çaykur Rizespor’un teknik direktörü Bülent Korkmaz, rakiplerini kendi evlerinde yenmenin büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

Korkmaz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Abdurrahim Albayrak’a, torununun vefatı nedeniyle başsağlığı diledi.

Dyorex Boluspor maçına yeterli hazırlandıklarının altını çizen Korkmaz, “Hak ettiğimizi düşünüyorum. Çok üst seviyede mücadele ettik. Ligin az gol yiyen ve dar alanda top oynayan bir ekibine karşı oynadık. İkinci yarı stoperlere ve altı numaralarına baskı yapınca uzun topa döneceklerini biliyorduk. Biz de ikinci topu alarak baskı kurduk. Rakibimizi kendi evimizde yenmemiz bizim için büyük avantaj. Oyuncularımı tebrik ediyorum.” dedi.

Korkmaz, rekabet ortamında 25 oyuncunun birinci 11’de görev almak için mücadele ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Mithat Pala’yı kimse sağ bek düşünmüyordu. Düzgün oynuyor. Deniz Hümmet dönem başı sakattı. İstenilen kampı yapamadı. Artık performansı üst hakikat geliyor. Birtakım oyuncular yeterli geliyor. Oynamayan oyuncu oynayanı zorladığı vakit herkesin performansı üst çıkıyor. Lige başladığımız takım ile artık oynadığımız takım çok farklı. Oyun bu türlü değişerek güzelleşiyor. Daha uygun olacaklarını düşünüyorum.”

Dyorex Boluspor cephesi

Bolu temsilcisinin teknik direktörü Sait Karafırtınalar ise sonuç haricinde istedikleri her şeyi sahada yaptıklarını ifade etti.

Sonuç odaklı maçı değerlendirmeyeceğini dile getiren Karafırtınalar, şöyle devam etti:

“Oynanan oyun ve gayret benim adıma kâfi. Yalnızca sonucu alamadık. Birinci 30 dakika oyun bizim kontrolümüzdeydi. Birinci yarının son 15 dakikasında rakibin biraz daha üstünlüğü vardı. İkinci devre oyun yeniden bizim kontrolümüze geçti. Zarurî değişikliklere gittik. Değişiklik yaptığımız birinci durumda penaltıdan geri düştük.”

Karafırtınalar, girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini belirterek, “Girdiğimiz beş, altı konum dışında penaltı olabileceği bedellendirilen konumları var. Çok fazla bu skora takılmamalıyız. Oyun olarak başarılıydık, yalnızca sonucu alamadık. Oyuncularımı verdikleri gayret için tebrik ederim. Biz amacımıza emin adımlarla devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu