Haber

Bugün ne oldu? Günün En Çok Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medya Gündemi (3 Mart 2023)

3 Mart 2023 tarihinde dünyada ve Türkiye’de yaşanan son dakika gelişmeleri ve sosyal medyada en çok konuşulan gündem konularını sizler için derledik.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Türkiye yerine kişisel hırslar tercih ediliyor. Altılı masa tek adayın onayına çalışan bir yere dönüştü. Kumar masasına da noter masasına da oturmayacağız.”

Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş’ın Onikisubat ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntı 6.95 kilometre derinlikte meydana geldi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Dostlar ve Türk Eczacıları Derneği’ne çadır sattığı gerekçesiyle eleştirilerin odağı haline gelen Kızılay lideri Kerem Kınık’ın 11’inci yönetim kurulu başkanı olduğu ortaya çıktı. Kızılay’a bağlı şirketler.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı yayının bittiğini düşünerek Naci Görür için, “Depremi Bizim Celal’den daha iyi biliyor” dedi. Ortaylı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Celal Şengör’ün hem Türkiye’deki hem de dünyadaki konumu tartışılmaz. Celal Şengör, Türkiye’de varlığından gurur duyduğum, milli hazinemizin en değerli isimlerinden biridir.”

Naci Görür iki bölgeye dikkat çekerek 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısında bulundu.

25 Şubat’ta oynanan Konyaspor maçında Fenerbahçe taraftarının “Hükümet istifa” sloganları atmasının ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, taraftarların maça geldiğini ve maçların “izleyicisiz” oynanması gerektiğini söyledi. Bu olayın ardından Muhteşem Lig’in 24. haftasında oynanacak Kayserispor – Fenerbahçe maçına yeniden yasak geldi.

İzmirli Prof. Dr. Derya Eşen bizi o sinemanın içine sokan bir uyarıda bulundu. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKCU) Orman Fakültesi Dekanı Prof. hanelere dayatılıyor” dedi Eşen.

21 Şubat’ta Ekşi Sözlük’e getirilen engellemeye itiraz edildi ve yasak kaldırıldı. Yasağın kaldırılmasına yapılan itiraz üzerine Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi bugün Ekşi Sözlük’e erişimi yeniden engelledi.

DW Türkçe’den Alican Uludağ, AFAD’dan çadır alamayan 11 depremzedenin sobadan zehirlendiğini, soğuktan korunmak için serada kalan 11 kişinin ise sobadan zehirlendiğini yazdı. Uludağ, sarsıntının olduğu gün 120 ağır bakım hastasının da hayatını kaybettiğini duyurdu.

ABD’de bir kişi beyin yiyen amipten öldü. Sağlık yetkilileri, ölen kişinin sinüslerini musluk suyuyla temizlerken muhtemelen amip kaptığını söyledi.

Olağanüstü hal kapsamında yükseköğretim alanında tedbirler getiren Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile depremden etkilenen öğrencilere katkı payı ve öğrenim ücreti ödenmeyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu