Ekonomi

Benim Evim Evin Olsun kampanyasına başvuru sayısı 7.792’ye ulaştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başlatılan “Evim Evin Olsun” kampanyasına başvuru sayısının 7 bin 792’ye ulaştığını bildirdi.

Varank, katıldığı canlı yayında, depremlerin ardından bölgedeki en değerli konunun barınma olduğunu söyledi.

Çadır kentler, konteyner kentler, kamu misafirhaneleri, yurtlar ve yaklaşık 1 milyon 600 bin vatandaşın bulunduğu yurtlar sporTesis gibi kesintili konaklama alanlarında ağırlandıklarını belirten Varank, valilikler aracılığıyla bölgeyi boşaltan vatandaşları da barındırdıklarını söyledi.

Vatandaşların kalıcı konutlarına ulaşana kadar barınmalarını sağlamaları gerektiğini vurgulayan Varank, bu çerçevede “Evim Ev Olsun” kampanyasını başlattıklarını hatırlattı.

Varank, kampanya kapsamında kullanmadığı evi ve yazlığı olan vatandaşların buralarda afetzedeleri barındırmak istediklerini kendilerine ilettiklerini ve bu şekilde kampanya başlattıklarını anlattı.

Kampanyaya son başvuru sayısını paylaşan Bakan Varank, “7 bin 792 vatandaşımızın evlerini açtığı mağdurlarımıza evlerini açtı. Var.” dedi.

Kampanyanın işleyişi hakkında bilgi veren Varank, konutu olan hayırseverlerin konut bilgilerini emlak siteleri üzerinden sisteme girdiklerini, kaymakamlıkların konutların depremzedelere uygun olup olmadığını kontrol ettiğini ve depremzedelerin uygun konutlara yerleştirildiğini söyledi.

İlk günden itibaren çok hoş geri dönüşler aldıklarını belirten Varank, şunları kaydetti:

“Bu yardım yarışının içinde olmak isteyen vatandaşlarımız kampanyaya yoğun bir şekilde destek veriyor. Sanatçılarımız, spor dünyasının önemli isimleri ve siyasetçilerimiz bu kampanyaya destek veriyor. İnanıyoruz ki bu sisteme evlerini kayıt ettiren hayırsever vatandaşlarımız sayesinde bir Bu sıkıntılı dönemde depremzede kardeşlerimizin sıkıntılarını hafifletmenin bir yolu var” dedi. Depremzede kardeşlerimiz bu evlerde geçici bir süre misafir olabileceklerdir.”

Bakan Varank, deprem bölgesinde sanayiciye verilecek desteklere değinerek, depremden etkilenen 11 ilde sanayi envanteri çıkarma çalışmalarında sona geldiklerini bildirdi. Varank, organize sanayi bölgelerinde rastgele bir yıkımın olmadığını, OSB’lerin değerli bir kısmında üretime başladığını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu