Ekonomi

Bakan Bayraktar’dan Akkuyu’ya ziyaret

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev ile bir araya gelen Bakan Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali bölgesindeki 1’inci güç ünitesinde stator kurulum sürecini inceledi.

Saha ziyareti hakkında konuşan Aleksey Likhaçev şunları söyledi: “Rosatom bugün dünyanın en büyük nükleer santral inşaat projelerinden ikisini yürütüyor; Türkiye’de Akkuyu NGS, Mısır’da ise El-Dabaa NGS’yi hayata geçiriyor. Akkuyu NGS sahasındaki ilk ünitede son aşamaya gelindi. “Çalışmalar programa uygun olarak yürütülüyor.”İfadelerini kullandı.

İNŞAAT İŞLERİNİN TAMAMLANMA ORANI YÜZDE 90’IN ÜZERİNDE

Rosatom Genel Müdürü Likhaçev şöyle devam etti:

“Ünite 1’de inşaat işlerinin tamamlanma oranı yüzde 90’ın üzerinde. Ayrıca nükleer adanın tüm ekipmanları kuruldu. Türbin bölümünde ise stator ve elektrik üretim sistemi kaidesinin tasarımı devam ediyor. Stator nükleer santraldeki en ağır ekipmandır. Reaktörü bir nükleer santralde kan pompalayan kalbe benzetebiliriz. Kan, santralin kasları olan türbini ve jeneratörü besler. Bu kaslar Türkiye gibi büyük bir ülkenin toplam elektrik enerjisi ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak.”

haberdortdivan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu