Haber

Avusturya’da aşırı sağcı gruplar bir liseye ırkçı pankartlar astı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’nın 10. bölgesindeki bir liseye aşırı sağcı gruplar tarafından ırkçı pankart asıldı.

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nden (FPÖ) yerel siyasetçi Gottfried Waldhäusl dün bir televizyon programında bir lise öğrencisiyle tartışarak ülkedeki aşırı sağcı grupları harekete geçirdi.

Aşırı sağcılar, ağırlıklı olarak yabancıların yaşadığı 10’uncu bölgedeki bir liseyi hedef aldı.

Okulun girişine ırkçı pankartlar asan sağcılar, ayrımcı ve nefret söylemi içeren broşürler de bıraktı.

İçişleri Bakanı Gerhard Karner, Adalet Bakanı Alma Zadic, Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig, çok sayıda siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi aşırı sağ harekete tepki gösterdi.

Bosna Hersek asıllı Adalet Bakanı Zadiç, 10’uncu bölgede yaşanan ırkçı eylemin, sözlerin ne kadar çabuk saldırıya dönüştüğünün açık bir göstergesi olduğunu belirterek, “Bu nefrete alan açmamalı ve dik durmalıyız. karşı kararlı.” söz konusu.

İçişleri Bakanı Karner, hareketin sorumlusu olarak da ırkçı “Kimlikçiler Hareketi”ni gösterdi ve “aşırı sağcılar liseli çocukları korkutma pahasına propaganda yapmaktan çekinmiyorlar” dedi.

Karner, aşırı sağın provokatif yaklaşımlarıyla başarılı olamayacağını ve demokrasi içinde birlikte yaşamayı zedeleyemeyeceklerini vurguladı.

Aşırı sağcı siyasetçi Waldhäusl dün katıldığı bir televizyon programında bir lise öğrencisiyle tartışmış ve “20-30 yıl önce aşırı sağın öngördüğü gibi ülke sınırları korunsaydı bugün Viyana Viyana olarak kalacaktı. ” ve genç adam, “Savunduğun gibi davransaydı, sınıfımdaki öğrenci arkadaşlarımın yarısı bugün burada olmayacaktı” dedi. kelimeleri kullandı.

kucukcekmece-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu