Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, yeni dönemdeki hedefleri değerlendirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Türk Yüzyılı, sosyal politikalar, sosyal hizmetler ve yapılanmada bireye, aileye ve topluma yönelik yardımlar kapsamında tüm hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz yeni bir yüzyıl olacak” dedi. ve gücünü milletten alan devlet anlayışıyla kültürümüzün aktarımı.” terimleri kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Göktaş, yeni dönemde çalışmaları daha değerli kılmak için 81 ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürleri ile bir araya geldi.

Göktaş burada yaptığı konuşmada göreve başladıktan sonra illeri ziyaret ettiğini, bu kapsamda özveriyle çalışan bakanlık çalışanı ile görüşüp istişare etmenin önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Sizler bakanlığımızın yerel yöneticilerisiniz. Çok değerli bir konumdasınız. Devletimizin halkımızla hizmet yoluyla iletişim kurmasını sağlayan bakanlığımızın çok önemli bir misyonunu yerine getiriyorsunuz. Bu hayati görevin ne kadar değerli olduğunu yeni dönemde anladık. Sadece bu deprem döneminde değil, afet döneminde de bunu sel felaketlerinde de fark ettik. Devletimizin veren eli, milletimizin anaları, babaları, yaralarını saran kardeşleri olduk.”

Milletin kendi gücünü devletinde, devletin güç ve değerini ise kamu görevlisinin aynasında gördüğünü belirten Göktaş, “Unutmamalıyız ki Türk Yüzyılı, tüm düşüncelerimizi gerçekleştirdiğimiz yeni bir dönemdir. sosyal politikalar, sosyal hizmet ve yardımlar kapsamında bireye, aileye ve topluma yönelik kültürümüzün inşası ve aktarımında hedeflerimiz bir asır olacak.” ifadelerini kullandı.

“Bu ülkede aile merkezli bir vizyon belirleyeceğiz”

Bakanlık olarak çocuk, kadın ve dezavantajlı kümelere yönelik çalışmalar yürüttüklerini ve bu kapsamda sosyal pekiştireçlerin yeniden tanımlandığını belirten Göktaş, ailenin toplumun merkezi olduğunu ve bakanlığın şehirlerin merkezinde olması gerektiğini belirtti. ve kamu kurumları.

Özellikle kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konularında kolluk, jandarma, hakim ve savcılarla aktif işbirliğinin koruyucu ve önleyici bir güç olacağına inandığını vurgulayan Göktaş, şöyle konuştu:

“Bu ülkede aile merkezli bir vizyon belirleyeceğiz. Tüm dezavantajlı grupları güçlendirmek bizim elimizde. Bunları hep birlikte yapacağız. Daha çok çalışacağız, daha titiz, daha ilgili, daha şefkatli olacağız. Bakanlığın çok geniş bir hizmet ve ilgi alanı var.Çünkü biz Aile Bakanlığıyız.”Aile her şeyden önce gelir, aile her şeydir. Türkiye’nin tüm gücünü ve güzelliğini yansıtan aynaların parlaklığında başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere sizlerin de büyük payı var.”

İl müdürleri daha sonra çalışmaları hakkında Bakan Göktaş’ı bilgilendirdi.

haber-dernekpazari.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu