Haber

AFAD ve Artvin Valisi sel ve heyelan bölgelerinde incelemelerde bulundu

AFAD Sarsma ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar ve Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Borçka ilçesinde sel ve heyelandan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından önceki gün Borçka’da şiddetli sağanak yağış yaşandı. Yağış nedeniyle ilçede su baskını, taşkın ve heyelan meydana geldi. Toprak kayması ve su baskını nedeniyle 5 binadaki 21 konut tedbir amacıyla boşaltıldı. Göle giden yollarda park halindeki araçlar sular altında kaldı. Bazı araçlar da sulara kapıldı. Sel nedeniyle altyapı ve üst yapıda hasar meydana geldi. Artvin Valiliği koordinasyonunda hasarlı iş yeri, araç ve konutlara ilişkin hasar ve kayıp tespit çalışmaları başlatıldı.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar da bölgeye gelerek çalışmaları yerinde inceledi. İlçe Kriz Masası Durum Değerlendirme Toplantısı Artvin Valisi Cengiz Ünsal başkanlığında kaymakamlık binasında gerçekleştirildi. Toplantıda ilçedeki genel durum değerlendirilerek, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ile zararın boyutlarının belirlenerek en aza indirilmesi için alınan tedbirler ele alındı.

‘ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞIN CAN GÜVENLİĞİ’

Vali Ünsal, sel ve heyelan nedeniyle oluşan zararların en kısa sürede tespit edilmesi ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla valilik koordinasyonunda gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü, devletin tüm kaynaklarının seferber edildiğini belirtti. bölgeye seferber edildiğini ve hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini söyledi. Vali Ünsal, öncelikli amaçlarının vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu belirtti. Toplantının ardından Vali Ünsal, Prof. Dr. Orhan Tatar ile birlikte sel ve heyelandan etkilenen bölgelerde inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu