Haber

Adana 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Spor Kulübü maddi sıkıntılara rağmen futbol hayallerinden vazgeçmiyor.

TFF Kadınlar 3. Ligi’nde mücadele eden Adana 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Spor Kulübü’nün futbolcuları, uzun mesafelere ve maddi sıkıntılara rağmen futbol hayallerinden vazgeçmiyor.

Adana’da maddi sıkıntılar nedeniyle sıkıntı yaşayan 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Spor Kulübü, Gökhan Özdemir başkanlığında TFF Kadınlar 3. Ligi’nde mücadele ediyor. Kulüpte yaklaşık 85 kadın futbolcu bulunuyor ve oyuncuların çoğu uzak kırsal bölgelerde ve köylerde yaşıyor. Futbol aşkı için katı kurallara rağmen pes etmeyen futbolcular, hem kendileri hem de Adana için başarıyı hedefliyor. Kulüp yönetimi tüm zorluklara rağmen kızların sporda kalması için var gücüyle çalışıyor.

Gökhan Özdemir: “Kulüp olarak hiçbir gelir kaynağımız yok”

Kulüp olarak hiçbir gelir kaynağının olmadığını vurgulayan Başkan Gökhan Özdemir, “Bu kulübe sahip çıkılması gerekiyor. Çok uzaklardan gelen kadın sporcularımız var. Maddi imkanları olmadığı için ailelerine destek veren kadın sporcularımız var. Maddi imkânlar var. Onlar çalışmak için tarlalara, bahçelere giden sporcularımız. Forvetimiz geçen hafta ve bugün sahalara çıktı. “İşe gittiği için idmanlara gelemiyor. Kulüp olarak herhangi bir gelir kaynağımız olmadığı için bu çocukların masraflarını karşılayamıyoruz. Kızımıza harçlığını verip eğitime götürmeyi çok isterdik, bunu yapmayı çok isterdik ama maddi gücümüz yetmiyor.”

“Kızlarımıza sahip çıkalım”

Kız futbolcuların desteklenmesi gerektiğini belirten Özdemir, “Grubumuzda şampiyon olursak Türkiye şampiyonluğuna gideceğiz. Bu sene hedefimiz 2. Lig’de oynamak. Ancak mevcut maddi sıkıntılar nedeniyle, Şampiyon olsak bile Türkiye şampiyonasına gidemeyeceğiz. Bu konuyla ilgili olarak Adanalı büyüklerimizle istişarede bulunuyoruz. “Kulübümüz şampiyon olursa sporcularımıza yardım gecesi düzenlemeyi planlıyoruz. Umarım bu gece istediğimiz yardımı alabiliriz. Umarım her şey istediğimiz gibi olur. Kızlarımıza sahip çıkılmasını istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz” dedi.

“Kapımız tüm kızlarımıza açık”

Gökhan Özdemir, kırsal ve köylerdeki kız çocuklarının spora katılmasına yardımcı olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Burada sadece 25 kişilik bir A takımımız yok. 85 kişilik bir kız futbol takımımız var. Sokaklardan, köylerden, kırsal kesimden aldığımız kızlarımız var. Hepsine ulaştık. Biz onlara ulaştık. Bu kızların hepsini spora kazandırdık ve onları sporun içinde tutmaya çalışıyoruz. Mükemmel bir takımımız var.” “Öyle bir ortamımız var ki. Adana’nın en sevilen takımıyız. Kapımız bütün kızlarımıza açık. Dediğim gibi tek isteğimiz sporcu kızlarımıza destek olmak. Hepsini kolundan tutup getiriyoruz. spora.”

Cemre Gökdemir: “Adana yanımızda olsun”

Mersin’den idmana gelen Cemre Gökdemir ise güzel bir ivme yakaladıklarını belirterek, “Takımım çok iyi, büyük başarılara imza atıyoruz. 2’nin 2’sini yaparak devam ediyoruz. Mersin’de okuyorum, Hafta sonu antrenmanlara gelmeye çalışın. Bu kurallar biraz zor. Her hafta gidiyorum.” “Gelemiyorum. Play-off’a gittiğimizde Adana’nın bizim yanımızda olmasını istiyorum. Umarım onlar da bizim yanımızda olur” dedi.

Aydoğdu İnce: “Türkiye’de adımızı duyuracağız”

Aydoğdu İnce, Adana’da şampiyon olmak istediklerini belirterek, “Kırsal ve uzak bölgelerden antrenmanlara katılmak için geliyoruz. Her sporcunun ailesinin durumu o kadar iyi değil. Geliyoruz, sadece futbol oynamak istiyoruz. Kulübümüzle U13 ve U15’te şampiyonluklar yaşadık. İnşallah 3. Şampiyonluğa da çıkacağız.” “Ligde Adana şampiyonu olacağız, böylece ismimizi Türkiye’de duyuracağız. Adana’nın daha iyi temsil edilmesi için Adana halkının desteğini bekliyoruz” dedi. – ADANA

haber-yenice.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu